Tundivalók

                                          
Amit tudni kell a pszichoterápiáról

 
·       A pszichoterápiás ülés 50 percet vesz igénybe, mely általában hetente egy -két alkalommal történik, de ettől eltérő gyakoriság is lehetséges, a kliens igényeinek megfelelően. 

·       Önnek jogában áll megismerni a szakmai képzettségemet és a terápia folyamatában való szerepemet. Felvilágosítást kérhet az esetlegesen várható kellemetlenségekről, kockázatokról, alternatívákról és a várható eredményekről.

·       Terápiás szerződést kiskorú esetén a szülővel kötök, természetesen a gyermek bevonásával, mely mértéke függ a gyermek állapotától és életkorától. 16 évnél idősebb serdülő a terápiában való részvételéről és a szülők bevonásának mértékéről önállóan dönthet. 18. életévét betöltött személy önállóan kötheti a szerződést.


·       Pszichológusként titoktartásra vagyok kötelezve, ahogy az a Pszichológusok Románia-i Egyesületének a Deontológiai Kódexében és Pszichoterapeuták Románia-i Federációjának Etikai Kódexében meg van fogalmazva. A titoktartás minden alkalmat érint, akár gyermekről, akár felnőttről van szó. A szülő tájékoztatást kérhet, azonban csak a titoktartási kötelezettség keretein belül adhatok ki információkat. Előfordúlhat olyan eset amikor felmentődök a titoktartási kötelezettség alól, azonban erről azonnal tájékoztatom a pácienst.


·       Fontos, hogy akadályoztatás elkerülése érdekében az órák lemondása legkésőbb a megbeszélt ülés előtti napon történjen. A kliens késése esetén a terápiás ülést be kell fejezni a megbeszélt időre és az óradíj teljes értéke kifizetendő.